• Pohorska cesta 6, 2380 Slovenj Gradec
  • 00386 2 620 46 11
  • modul@modul-toys.si
  • angleški,english
  • nemški,german,deutsch

O podjetju

Podjetje Modul najdete v Sloveniji, v Slovenj Gradcu, pod pobočju zelenega Pohorja. Naš proizvodni program je prilagojen potrebam strank in razdeljen na naslednja področja.

  • Proizvodnja kompletnih družabnih iger in izdelkov za industrijo igrač za znane evropske stranke
  • Brizgani plastični deli za standardne družabne igre ali po meri izdelani izdelki za posamezno stranko za drugo industrijo
  • Sestava

Podjetje Modul je bilo ustanovljeno junija 1989. Iz obrtne delavnice s tremi zaposlenimi se je razvilo v podjetje s 75 zaposlenimi, ki oskrbuje znana evropska podjetja na področju iger in druge industrije.

Leta 1990 smo navezali poslovne stike s podjetji iz industrije iger v Nemčiji, tudi z drugo največjo tovarno igrač v tistem času v Nemčiji.

 

 Modul d.o.o. - O nas

 

 Zgodovina podjetja

Sodelovanje je zahtevalo delno preusmeritev proizvodnega programa. Leta 1991 smo začeli izdelovati plastične izdelke za igrače. Še večje spremembe in napredek smo dosegli leta 1994, ko smo dobili prvi stroj za izdelavo kartonskih škatel za igrače.

To je zahtevalo tudi usposabljanje naših zaposlenih za uporabo stroja za laminiranje. S pridobitvijo omenjenih strojev smo dobili priložnost za proizvodnjo kompletnih družabnih iger. Rezultat je bil velik skok v proizvodnji, tako v smislu proizvodnje kot finančne realizacije. Do danes smo razširili proizvodnjo: tako kartonskih kot tudi plastičnih izdelkov, pridobili dodatne nove stroje za kaširanje, brizganje in dodatne stroje za sitotisk. Tako se je naša proizvodna zmogljivost znatno povečala.

 

Leta 1990 smo navezali poslovne stike s podjetji iz industrije iger v Nemčiji, tudi z drugo največjo tovarno igrač v tistem času v Nemčiji. Sodelovanje je zahtevalo delno preusmeritev proizvodnega programa. Leta 1991 smo začeli izdelovati plastične izdelke za igrače. Še večje spremembe in napredek smo dosegli leta 1994, ko smo dobili prvi stroj za izdelavo kartonskih škatel za igrače.

To je zahtevalo tudi usposabljanje naših zaposlenih za uporabo stroja za laminiranje. S pridobitvijo omenjenih strojev smo dobili priložnost za proizvodnjo kompletnih družabnih iger. Rezultat je bil velik skok v proizvodnji, tako v smislu proizvodnje kot finančne realizacije. Do danes smo razširili proizvodnjo: tako kartonskih kot tudi plastičnih izdelkov, pridobili dodatne nove stroje za kaširanje, brizganje in dodatne stroje za sitotisk. Tako se je naša proizvodna zmogljivost znatno povečala..

Zaradi zahtev po kakovosti in zmogljivosti smo kupili nove, sodobnejše linije za laminiranje škatel in stroje za plosko laminiranje.

Zelo pomembna naložba v stroj za plosko laminiranje elementov je pomenila skok naprej in danes lahko za naše stranke pripravimo celoten izdelek – družabno igro. S kakovostjo izdelkov v oddelku kartonaže se lahko postavimo ob bok najkakovostnejšim evropskim proizvajalcem.

Z nakupom novega stroja za laminiranje škatel smo povečali največjo zunanjo višino škatel na 210 mm. Zelo pomembna naložba – avtomatski drobilnik puzzlov – omogoča donosnejšo proizvodnjo sestavljank, saj smo s tem strojem nadomestili delavce in ročno pakiranje.

 Izdelava raznovrstne kartonske embalaže

Bistveno smo posodobili tudi park strojev za brizganje plastike, ki smo jih opremili z roboti, s čimer smo dosegli večjo produktivnost ob manjši porabi delovne sile.

Danes je glavna dejavnost našega podjetja proizvodnja iger, sestavnih delov iz kartona za družabne igre in za druge namene, proizvodnja plastičnih elementov za potrebe družabnih iger in proizvodnja drugih plastičnih izdelkov kot tehničnih elementov. Izvajamo tudi montažo različnih vrst izdelkov v skladu s potrebami strank.

Proizvodnja je popolnoma prilagojena našim strankam – embalažo izdelamo v skladu s potrebami in željami ali zgolj idejami stranke; po želji jo napolnimo z izbrano vsebino, opremimo z navodili in črtno kodo ter vakuumsko zapečatimo v zaščitno folijo. Zaradi različnih dejavnosti, združenih pod eno streho, in možnosti izdelave orodij za laminirane, luknjane in brizgane dele lahko za stranke pripravimo celovito rešitev v posameznih segmentih in ponudimo celoten izdelek, ki ga lahko stranka z našega naslova neposredno prenese potrošniku, ali pa izdelamo le posamezen del končnega izdelka.

Delamo v skladu s standardom EN ISO.